Welke zijn de pluspunten om te kiezen voor een animatie video

Meer dan de helft van de Belgische bedrijven gebruikt online video binnen zijn of haar communicatie. In vergelijking met enkel jaren geleden is het hierbij opvallend dat er van deze bedrijven alvast een meerderheid nieuw zijn met video. Dit houdt onder meer in dat er een opvallend trend is van bedrijven die kiezen voor video binnen hun communicatie om hun klant te bereiken.

Binnen online video merken we verder dat de bekendheid rond animatie video ook groeiende is. Waarbij het voornamelijk grotere bedrijven waren, die interesse hebben in video animatie, is er nu ook vanuit de KMO-wereld een opvallend trend merkbaar naar het gebruik van animatie. Dit is niet zo ongewoon gezien de voordelen vaak groter zijn, dan de nadelen.

Met video animatie kom je frisser voor de dag. Je boodschap wordt veel krachtiger over gebracht naar de kijker. Het visuele kan een mens veel sneller verwerken dan pure tekst. Hierdoor bereik je meer mensen, en slaag je erin dat je klanten jouw boodschap langer onthouden.

Hiernaast biedt video animatie ook het voordeel dat je vaak complexe zaken, eenvoudig kunt uitleggen. Heel belangrijk als het gaat om zaken die minder tastbaar zijn. Kiezen voor een bepaald item zoals bijvoorbeeld een bellegingsproduct, kan veel sneller en effectiever over gebracht worden met video animatie.

Tenslotte gaat het om video, waardoor je uiteraard ook een sterkere indruk kunt nalaten. Bewegende beelden maken emoties los en zorgen ervoor dat je boodschap beter blijft hangen.