WAT IS HET EFFECT VAN VIDEO ANIMATIE

Kiezen voor video animatie is vaker een optie binnen video marketing dat de voorkeur krijgt bij bedrijven. Voornamelijk wanneer een bepaalde onderneming terughoudend is ten aanzien van bedrijfsvideo, gezien zijn of haar product te complex of weinig tastbaar is. Video animatie wordt meer en meer aanzien als het antwoord op dit probleem, gezien het effect niet te onderschatten is.

Zo zorgt animatie in eerste instantie voor meer interactie met je klanten. Animatie zorgt dat je je doelgroep als bedrijf beter kunt overtuigen, gezien je boodschap veel bondiger en to the point is. Hiernaast zorgt video animatie ervoor dat je klanten terug komen, gezien video animatie meer blijft hangen bij de kijker. De kracht van video animatie is nu éénmaal dat zaken helderder worden geformuleerd, waardoor de boodschap beter wordt herinnerd.

Omdat video animatie tevens zorgt voor een frisse look, die opvalt, speelt de keuze voor video animatie ook binnen je brand awareness. Klanten gaan je bedrijf niet enkel onthouden, maar ook beter herkennen. Video animatie zorgt dus voor een sterkere visibiliteit, want van belang is voor het generen van leads en een hogere ROI.